eekhoorntjes-
brood


hazelnoten
kokosnoot
macadamia-
noten

paranoten
walnoten

eigeel

coquilles
haring
makreel
oesters
surfmosselen
tonijn
zalm

vruchten

1000 µg = 1 mg. = 0,001 g.

Coquilles, per 100 g. **

 

   16  g.      eiwit  (45% eiwitkwaliteit)

   0,1 g.      vet

104 mg.   goede cholesterol

 

   40  µg.  vitamine B1

   83  µg.  vitamine B2

      1 mg.  vitamine B3

149  µg.  vitamine B5

      1  µg.  vitamine B8 (biotine)

      2  µg.  vitamine B12

 

   26 mg.  calcium

      2 mg.  ijzer

208 mg.  fosfor

302  µg.  nikkel

   51  µg.  selenium

 

 

 

** Souci, Fachmann, Kraut; Food Composition And Nutrition Tabels

Medpharm Scientific Publishers Stuttgart



Coquilles / St Jacob's schelpen
("scallops" in 't Engels)




















Net als surfmosselen bevatten ze erg weinig vet maar zijn ze desalnietemin verrukkelijk!!!


En net als surfmosselen zijn ze ietwat zoetig, maar in tegenstelling tot surfmosselen zijn coquilles ongeloofelijk zacht; ze veroorzaken een heerlijk 'wegsmelt-gevoel' in je mond.


Let wel op dat ze supervers zijn; zijn ze iets minder vers, dan merk je dat aan de bittere nasmaak.









© 2005 Copyright Artists Cooperative Groove Union U.A.

 
























or without frames:
r>




or without frames: