eekhoorntjes-
brood


hazelnoten
kokosnoot
macadamia-
noten

paranoten
walnoten

eigeel

coquilles
haring
makreel
oesters
surfmosselen
tonijn
zalm

vruchten

1000 µg = 1 mg. = 0,001 g.

Haring, per 100 g. **, aangevuld met * 

 

   18  g.      eiwit  (45% eiwitkwaliteit)

   18  g.      vet

      3  g.      omega-3  (62 mg LNA, 2040 mg EPA, 108 mg DPA, 677 mg DHA)

   44  g.      goede cholesterol

 

      2 mg.  vitamine E activiteit

   10  µg.  vitamine A

      8  µg.  vitamine D

100  ng.  vitamine K

   55  µg.  vitamine B1

240  µg.  vitamine B2

      4 mg.  vitamine B3

645  µg.  vitamine B5

302  µg.  vitamine B6

   10  µg.  vitamine B9

   11  µg.  vitamine B12

 

   60 mg.  calcium

      1 mg.  ijzer

      1 mg.  zink

   74 mg.  natrium

370 mg.  kalium

240 mg.  fosfor

   19  µg.  mangaan

   10  µg.  koper

   11  µg.  nikkel

      9  µg.  aluminium

   50  µg.  jodium

   37  µg.  selenium

 

 

 

* USDA databank op het internet

 

** Souci, Fachmann, Kraut; Food Composition And Nutrition Tabels

Medpharm Scientific Publishers Stuttgart



 

 

Haring

 

 

 Voor informatie over het eten van rauwe vis, klik hier

 

 

Haring moet bij wet verplicht al op zee 24 uur lang diepgevroren worden om eventueel aanwezige haringwormen te doden. 

Dus in die zin is het niet echt verse rauwe vis. Maar wel lekker.




© 2005 Copyright Artists Cooperative Groove Union U.A.




or without frames:


oungerthanyourage.com/home.htm">
or without frames: