1000 µg = 1 mg. = 0,001 g. Haring, per 100 g. **, aangevuld met *
18 g. eiwit (45% eiwitkwaliteit) 18 g. vet 3 g. omega-3 (62 mg LNA, 2040 mg EPA, 108 mg DPA, 677 mg DHA) 44 g. goede cholesterol
2 mg. vitamine E activiteit 10 µg. vitamine A 8 µg. vitamine D 100 ng. vitamine K 55 µg. vitamine B1 240 µg. vitamine B2 4 mg. vitamine B3 645 µg. vitamine B5 302 µg. vitamine B6 10 µg. vitamine B9 11 µg. vitamine B12
60 mg. calcium 1 mg. ijzer 1 mg. zink 74 mg. natrium 370 mg. kalium 240 mg. fosfor 19 µg. mangaan 10 µg. koper 11 µg. nikkel 9 µg. aluminium 50 µg. jodium 37 µg. selenium
* USDA databank op het internet
** Souci, Fachmann, Kraut; Food Composition And Nutrition Tabels Medpharm Scientific Publishers Stuttgart |
Haring
Voor informatie over het eten van rauwe vis, klik hier
Haring moet bij wet verplicht al op zee 24 uur lang diepgevroren worden om eventueel aanwezige haringwormen te doden. Dus in die zin is het niet echt verse rauwe vis. Maar wel lekker. © 2005 Copyright Artists Cooperative Groove Union U.A. |